Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Luleå får höga poäng i årets Kommunvelometer

I årets granskning i Kommunvelometern får Luleå 49 i totalpoäng, vilket är en ökning med hela 6,5 poäng sedan förra året och dessutom Luleås högsta poäng hittills. Luleå kammar därmed hem en åtråvärd andraplacering tillsammans med Karlstad. - Det känns jätteroligt att våra höga ambitioner ger resultat och att resan mot att bli Sveriges bästa cykelstad närmar sig, säger en stolt Lenita Ericson, om resultatet.

Kommunen ligger poängmässigt över snitten både för samtliga deltagare, men även i jämförelse med andra mellanstora kommuner och Luleå placerar sig tillsammans med Karlstad på andraplats inom mellanstora kommuner. Sedan förra året förbättrar sig Luleå inom infrastruktur och underhåll, aktiviteter, cykelpolitik samt uppföljning och mätning.

- Det är fantastiskt att vårt arbete får uppmärksamhet och att vi får lön för mödan då vi är väldigt engagerade i att Luleå kommun ska leva upp till förväntningarna som en av Sveriges bästa cykelstäder, säger Malin Lagervall, avdelningschef på Stadbyggnadsförvaltningen.

Luleå deltar i år för sjunde gången i Kommunvelometern och har deltagit samtliga år förutom 2011.

Kontakt:

Lenita Ericson
Stadsbyggnadsnämndens ordförande
+46727251024
lenita.ericson@lulea.se

Malin Lagervall
Avdelningschef Stadsplanering
0920-45 35 39
malin.lagervall@lulea.se