Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Skärgårdens dag

Lördagen den 17 juni är det dags för Skärgårdens dag på Södra hamnplan. Mellan kl: 11-15 kommer Södra hamn att fyllas med fartyg, båtar, företag, föreningar och organisationer som visar upp sin verksamhet kopplat till Luleå skärgård. Det kommer att vara massor av aktiviteter och spännande programpunkter både på land och i vattnet runt omkring.

-Vi vill sätta fokus på vår fantastiska skärgård, visa möjligheterna och bredden med den, samtidigt som vi återupptar en fin tradition med detta arrangemang, säger
Ove Forsberg
, enhetschef för skärgård och turism på fritidsförvaltningen.

Familjefest i Södra hamn

Skärgårdens dag erbjuder spännande programpunkter och något för alla åldrar.

Vid kajkanten kommer sjöräddningsbåtar, Kustbevakningen, Luleå hamns bogserbåt och Sjöfartsverkets lotsbåt att förtöja och hålla öppet hus. M/S Laponia och den stora turbåten M/S Symfoni har också öppet och erbjuder mat och fikaförsäljning ombord. Prova på att paddla, meta, undersöka vattendjur eller testa olika vattensporter.

På land finns möjlighet att få en demonstration av fiskeprodukter, köpa smycken och tovade produkter eller få information om Tree tents, en ny form av boende i Luleå Skärgård. Gå en skärgårdstipsrunda, följ med på Vilda Kidz skattjakt, hälsa på
"Kapten Korpöga", se sjöräddningsfilm i 3D och strosa runt bland alla utställare.

I stadsparken arrangeras samtidigt årets Pridefestival i Luleå och när Skärgårdens dag rundar av kl. 15 börjar Luleå Prideparad.

www.lulea.se/skargardensdaglänk till annan webbplats finns hålltider för dagen. 
Fri entré. Välkomna till Skärgårdens dag!Kontaktpersoner:
Ove Forsberg, enhetschef Skärgård och turism
ove.forsberg@fritid.lulea.se
0920-45 56 14

Helena Holm och Lars Mandahl, Luleå Turistcenter
turistcenter@lulea.se
0920-45 70 00