Pressinbjudan - Träffa läshunden Peppe

I den lilla röda stugan utanför Kulturens hus i Luleå får barn träna högläsning för utbildade terapi-och läshundar. Hundarna skapar lugn och blir en lyssnande kompis. Tisdag 9 maj får media chans att träffa läshunden Peppe samt barn från Östra skolan, i samband med att läshundskojan öppnar för allmänheten.

När: Tisdag 9 maj kl 09.30
Var: Kulturens hus, vi träffas i stora foajén
Medverkande: Lena Lundberg Vesterlund, bibliotekschef. Joakim Sandberg, rektor Östra skolan. Mairead Sandberg, bibliotekarie. Lena Ekman, hundförare samt läshunden Peppe och barn från Östra skolan.

Läshundsprojektet pågår tillsammans med elever från Östra skolan, men nu öppnar biblioteket upp även för allmänheten vissa lördagar.

Media inbjuds att träffa barn och läshunden Peppe samt få mer information om läshundsprojektet i morgon, 9 maj.

Det finns självklart även tid att fota/filma barn tillsammans Peppe ute i kojan.

Välkomna!

Kontakt: Lena Lundberg Vesterlund 0920-45 36 72 eller Mairead Sandberg, 0920-45 35 67