Pressinbjudan - Storsatsning för att orientera nyanlända i Luleås kulturliv

Den 3 maj kl 09.00 bjuder kulturförvaltningen in till pressträff för att presentera det nya projektet Kulturkompassen som ska hjälpa nyanlända att komma in i Luleås kulturliv.

Vad: Pressträff om kommunens nya projekt Kulturkompassen
När: Onsdag 3 maj kl 09.00
Var: Kulturens hus, rum Olga Bardh
Deltar: Marie Wallstén, chef Konsert och kongress kulturförvaltningen. Aron Tideström, projektledare Sensus. Javad Rezai, Young Guardians Foundation.

Förutom att uppleva kultur kan deltagarna få en arrangörsutbildning för att på sikt bredda Luleås kulturscen.

Kommunen har fått en halv miljon kronor från länsstyrelsen för projektet, som drivs i samarbete med studieförbundet Sensus.

Vid frågor kontakta Marie Wallstén, chef Konsert och kongress kulturförvaltningen, 070-368 41 06 eller projektledare Aron Tideström, Sensus, 070-310 62 05.