Pressinbjudan: Seminarium "Så bygger vi en attraktiv stad"

Fredag 28 april bjuder Luleå kommun in till ett heldagsseminarium med föreläsare från hela landet som delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper kring frågorna: Vad är det som gör en kommun attraktiv som boendeort? Hur kan vi se till att det byggs mer i Sverige? Hur skapar vi det attraktiva samhället?

I morgon fredag bjuder Luleå kommun in till ett heldagsseminarium med föreläsare från hela landet som delar med sig av sina erfarenheter och kunskaper kring frågorna: Vad är det som gör en kommun attraktiv som boendeort? Hur kan vi se till att det byggs mer i Sverige? Hur skapar vi det attraktiva samhället?

Några av föreläsarna:

• Charlotta Mellander, professor i nationalekonomi vid Handelshögskolan i Jönköping och en av landets främsta experter på städer och regional utveckling.
  • Emma Jonsteg, vd och grundare av Utopia Arkitekter och en av de starkare rösterna i den svenska samhällsbyggnadsdebatten.
  • Elisabet Elmsäter-Vegsö, näringspolitisk expert på Svensk Handel.
  • Representanter från två växande städer i norr: Lennart Holmlund, före detta kommunalråd i Umeå, och Lisa Hoen, kultur- och idrottschef Tromsö kommun.

Moderator: Li Skarin.

Hela programmet finns här.

Datum och tid: Fredag 28 april 2017, kl 10.00-16.00.
Plats: Clarion Hotel Sense, Luleå. Lokal: The Sea, våning 4.

Det är cirka 190 deltagare anmälda, både från privata näringslivet och från offentlig sektor.

Vid frågor kontakta:
Susanne Lundblom, kommunikationskontoret, 0920-45 31 97