Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Sverigepremiär för City of Songs, avsnitt Luleå

Idag onsdag 8 februari är det Sverigepremiär för dokumentären om samarbetet mellan City of Songs och Ice Music. Filmen visas på Royal Folkets Bio kl.19.15 och ingår i NMW (Norrbotten Media Week). Ron Lynch som producerat dokumentären finns på plats.

City of Songs är en amerikansk dokumentärserie som följer Bob Dylans gitarrist Charlie Sexton på hans resor världen runt på jakt efter unika musik-, mat- och kulturupplevelser. I det första avsnittet besöker han Luleå. Under en vecka i februari 2015 bodde han tillsammans med musikern Michael Blair och fem andra unga musiker från Norrbotten och Austin, bland annat Olle Nyman och Rebecka Digervall från The Magnettes, i ett hus i Luleå och skapade musik på isinstrument.

Hela processen dokumenterades av ett filmteam från Austin och Luleå. Allt från musikskapandet och jammandet mellan musikerna tillsammans i huset, till repetitionerna i iskonserthallen Ice Music och slutligen konserterna inför publik. Nu visas dokumentären för första gången i Sverige.

City of Songs var Luleås och Austins första gemensamma projekt sedan städerna ingick ett samarbetsavtal 2014. Det var ett musikprojekt mellan Ice Music och BD Pop i Luleå samt House of Songs i Austin.

NMW och Filmpool Nord är kvällens värd.