Invigning av "Silverpaviljongen"

Välkommen till invigningen av ”Silverpaviljongen”. Lördag 21 januari kl. 15.00 inviger konstnär Tim Linhart och stadsbyggnadsnämndens ordförande Lenita Ericson Silverpaviljongen på Gültzauudden högsta topp.

Silverpaviljongen är en plats, ett rum, inspirerat ur "Tusen och en natts" sagovärld. Paviljongen är tänkt att vara ett naturnära ceremoniellt ställe för livets milstolpar såsom vigsel och förnyelse av löften men ska även kunna ge plats för mindre evenemang. Silverpaviljongen är skapad av Luleåbaserade konstnären Tim Linhart och är under vintern 2017 en installation i det natursköna Gültzauudden.

Läs mer om projektet.

Medverkande:

Lenita Ericson, stadsbyggnadsnämndens ordförande 072 725 10 24

Tim Linhart, konstnär och skapare av Silverpaviljongen,
070-208 83 21, 070-304 72 86

Michael Öhman, Stadbyggnadsförvaltningen 070 629 39 63

Sara Svensson, Stadbyggnadsförvaltningen, 073 049 31 61

Bilder
Pressbilder kommer att finnas tillgängliga på vår webbplats: länk till annan webbplats Uppleva & göra – Parker – Gültzauudden –Silverpaviljongen senast lördag 21/1.

Pressbilderna får endast användas vid i samband med omnämnandet av "Silverpaviljongen" på Gültzauudden i Luleå.
Fotograf skall anges. Foto: Susanne Lindholm – Luleå
Önskas högupplösta bilder kontakta kommunikatör Eva Sundgren.

”Silverpaviljongen” är ett samarbetsprojekt mellan Luleå kommun och
konstnär Tim Linhart.