Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Pressinbjudan: Norrbottensförfattare
besöker Hemängsskolans elever och föräldrar

Författarna Katarina Kieri och Johanna Lindbäck, båda från Luleå besöker i morgon Hemängskolan i Sunderbyn för att träffa elever och prata om sina böcker och om läsning med deras föräldrar.

Johanna Lindbäck, som växte upp i Luleå är sedan 2013 författare på heltid. Sedan 2007 har hon gett ut tio ungdomsböcker och under perioden 2013–2015 var hon Kulturrådets läsambassadör. På torsdagskvällen föreläser hon för Hemängsskolans föräldrar.

Dag och tid: torsdag 19 januari kl 18.30

Plats: Hemängsskolans matsal

Initiativtagare till författarbesöken är Agneta Nyström, grundskollärare vid Hemängsskolan i årskurserna 4 - 6, som  2015 tilldelades Svenska Akademins svensklärarpris på 50 000 kronor. Ytterligare 30 000 kronor överlämnades till Hemängsskolan.

– Förutom mitt fantastiska pris fick min skolenhet ta emot 30 000 kronor, medel som är tänkta att komma svenskämnet och eleverna till godo, berättar Agneta. Dessa pengar har jag valt att använda till att bjuda in barnboksförfattare med anknytning till Norrbotten.

På torsdagen träffar författaren Katarina Kieri, också född i Luleå och hedersdoktor vid
Luleå tekniska universitet, Hemängsskolans elever och pratar om sina böcker, som handlar om Markus, Vero och Abbe, som är i mellanstadieåldern. Senare på kvällen pratar Johanna Lindbäck med föräldrar om barns läsning och läsning för barn. Veckan därpå, torsdag den 26 januari, besöker Åsa Rosén, med rötterna i Övertorneå de yngre
eleverna för att prata om sina böcker, som handlar om Cirkus Caramba.

Media hälsas välkomna!

Kontakt
Agneta Nyström, mellanstadielärare vid Hemängsskolan, 070- 53 16 206
agneta.nystrom@skol.lulea.se