Kärleken segrade- Luleå kommun backar om Nyårsfirande i Södra hamn

Det sena beskedet om byte av plats för nyårsfyrverkerierna i Luleå gör att Luleå kommun backar från beslutet att vara på Södra Hamnplan i år, i stället för som tidigare hålla till vid Norra hamn.

– Vi har missat att gå ut med informationen i tid och därför backar vi i år, säger Mikael Sundvall, avdelningschef på Luleå kommun, och säger därmed också att nästa års firande blir på Södra Hamnplan i stället.

En av anledningarna till att kommunen backar i frågan om nyårsfirandet är att krögarna i området kring Norra hamn använt placeringen av fyrverkeriet i sin marknadsföring för nyårssupéer och nyårsevenemang. Bland annat har ett bröllopsfölje abonnerat restaurangen på Kulturens Hus just på grund av dess placering vid festligheterna.

– Och ja, vi ger oss för kärlekens skull och hoppas att alla som bokat restaurangplatser med utsikt över norr hamn kan andas ut. Däremot går vi nu ut i god tid och puffar för att vi nästa år kommer att skjuta upp raketerna från Södra Hamnplan, säger Mikael Sundvall.

Mer information:
Mikael Sundvall