Premiär för Södra Vinterstrand

Värmande eldar, julmusik, marknad och kaféverksamhet. Nu på lördag är det premiär för Södra Vinterstrand, ett vinterlandskap mitt i centrala Luleå.

Södra hamnplan i Luleå har de senaste somrarna omvandlats till populära Södra strand. Nu skiftar området namn och skepnad till Södra Vinterstrand. Ett vinterlandskap i miniatyr med granar, skidspår, renskinn, värmande eldar, musik, utomhusaktiviteter och försäljning av allt från hembakat fika och kaffe till glögg och korv.

– Vi förlänger säsongen på Södra hamnplan genom att skapa en varm och välkomnande mötesplats i vinterkylan. Tillsammans med våra populära satsningar på snöborgen och isbanan blir Södra Vinterstrand ytterligare ett sätt att lyfta Luleå som vinterstad, tillgänglig för både Luleåbor och turister, säger Luleå kommuns stadsträdgårdsmästare Michael Öhman.

Södra Vinterstrand kommer att ha öppet lördagar och söndagar, med undantag för jul- och nyårshelgen. Det lokala förenings- och näringslivet står för olika vinteraktiviteter och Sportoteket finns på plats för att kostnadsfritt låna ut utrustning. Kaféverksamheten bedrivs av lokala föreningar i samarbete med kommunen.

Under premiärhelgen gästas Södra Vinterstrand av Ung Företagsamhets vintermarknad, VildaKidz med en julig femkamp och Inpuls och Actic som bjuder på fartfyllda träningspass.

Program premiärhelgen

Lördag 10 december
10.00-10.30 Tabata med Inpuls
11.00-16.00 Sportoteket och kaféet håller öppet
12.00-13.00 Julig femkamp med VildaKidz

Söndag 11 december
11.00-16.00 Sportoteket och kaféet håller öppet
11.00-16.00 Ung Företagsamhets vintermarknad
14.00-14.30 OutBootCamp med Actic

Öppettider vintern 2016/2017

Lördagar & söndagar, kl 11.00-16.00.
Alla helger förutom 24-25 december, 31 december och 1 januari.

Södra strand och Södra Vinterstrand är koncept som är utvecklade av kommunikationsbyrån Meramedia tillsammans med Luleå kommun.

För mer information kontakta:
Michael Öhman, stadsträdgårdsmästare, stadsbyggnadsförvaltningen Luleå kommun, 070-629 39 63
Sara Svensson, sektionschef Park & Evenemang, stadsbyggnadsförvaltningen Luleå kommun, 073-049 31 61
Sandra Erkki, projektledare Meramedia, 070-529 14 45

Bildöppnas i nytt fönster: Stadsträdgårdsmästare Michael Öhman och parkchef Sara Svensson med medarbetare hälsar välkommen till helgens premiär av Södra Vinterstrand. Foto: Frank Rizo.

Symbol Södra Vinterstrandöppnas i nytt fönster