1 miljon kronor till Kulturskolan

- Igår fick vi besked att Kulturskolan i Luleå får 1 miljon kronor från Statens Kulturråd för att arbeta med kulturprojekt som riktar sig till nya målgrupper, säger en glad Joakim Hellgren, lektor och anställd vid Kulturskolan.

Kulturskolan i Luleå har beviljats bidrag från Kulturrådet för att utöka verksamheten med nya målgrupper, exempelvis ensamkommande barn.

Kulturrådet beslutar om statsbidrag till kommuner som bedriver musik- och kulturskoleverksamhet. Sammanlagt har Kulturrådet vid det här tillfället delat ut
97 033 000 kronor till 189 ansökningar. Ändamålet med statsbidraget är att bidra till låga elevavgifter, göra den kommunala musik- och kulturskoleverksamheten mer jämlik och förbättra möjligheterna för barn- och ungdomar att delta i verksamheten.

- Totalt omfattade vår ansökan 1 160 000 kronor, berättar Joakim Hellgren, men vi är fantastiskt nöjda med att få en miljon för att arbeta med nya målgrupper. De
aktiviteter vi vet efterfrågas direkt är gitarrspel, sång, dans och bild bland annat. Vi börjar med fler nybörjargrupper i gitarr och olika ”prova-på verksamheter”, exempelvis breakdance och hip-hop.

Joakim Hellgren, lektor vid Kulturskolan, mobil 070 – 628 26 06
Kulturskolechef Maria Bergenudd, 0920 – 45 31 95