Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Södra strand blir Södra vinterstrand

Södra hamnplan i Luleå förvandlades under sommaren 2015 och 2016 till en oas mitt i centrum i form av Södra strand. Efter två solklara succésomrar byter stranden skepnad till en vinterstrand med start lördag 10 december.

Sommarens succékoncept på Södra strand med kafé, picknick och ytor för lek och rörelse har varit ett uppskattat inslag hos Luleåbor i alla åldrar. Inför stundande vinter byter stranden skepnad till ett vinterlandskap. Palmer byts till granar, den värmande solen byts till eldar och strandlek blir till skidspår. För att nämna en del av förvandlingen.

– Att utveckla Södra strand till att även omfatta vintern förstärker en av centrala Luleås mötesplatser. Södra hamnplan är vår största evenemangsplats och här kan vi på ett inspirerande och delaktigt sätt kombinera aktiviteter året runt, säger Lenita Ericson, ordförande stadsbyggnadsnämnden.

Kaféverksamheten kommer att hållas öppen under helgerna tillsammans med vinteraktiviteter från det lokala förenings- och näringslivet. Den uppskattade snöborgen kommer att byggas upp igen så snart vintern gjort sitt intåg på riktigt.

Södra strand är ett koncept som är utvecklat av kommunikationsbyrån Meramedia Brand Experience tillsammans med Luleå kommun.

– Södra strand är ett av de projekt vi är mest stolta över. Att se hur en plats kan locka Luleåbor och turister i alla åldrar är fantastiskt. Den succé vi har skapat under somrarna tillsammans med Luleå kommun ska vi nu upprepa med ett vintertema och aktiviteter anpassade för en annan årstid. Hur vinterstranden kommer att se ut och vad programmet kommer att innehålla blir en överraskning att se fram emot, säger Johanna Grimståhl, vd Meramedia.

Aktuella öppettider (kaféverksamhet) vintern 2016-2017:
Lördagar och söndagar från och med 10 december.

För ytterligare information kring Södra strand vänligen kontakta:
Sara Svensson, sektionschef Park & Evenemang, Luleå kommun, 0920-45 53 67, sara.svensson@lulea.se

Michael Öhman, stadsträdgårdsmästare, Luleå kommun, 0920-45 39 63, michael.ohman@lulea.se

Johanna Grimståhl, vd Meramedia Brand Experience, 070-393 92 22, johanna@meramedia.se