Invigning av årets ljusfestival

Tid: Torsdag 27 oktober 2016, kl. 19.00
Plats: Utanför Norrbottens museums entré

Luleå kommuns uppskattade ljusfestival är tillbaka och i år pågår den mellan 27 oktober och 5 november. Längs ett promenadstråk i centrala Luleå ljussätts ett 20-tal olika platser och byggnader med både stämningsfyllda och interaktiva ljusinstallationer. Norrbottens museums fasad väcks till liv med en specialdesignad ljus- och ljudshow. Det blir även fina ljuspunkter i Gammelstads kyrkstad som en del i världsarvets 20-årsjubileum.

Ljusfestivalen bjuder dessutom på eldshower, dansuppvisningar, modeshow, konserter och möjlighet att måla med ljus.

Luleå kommuns projektledare Leif Renholm är nöjd med innehållet.

– Vi hoppas och tror att vi har fått ihop en bra mix som kommer att uppskattas av Luleåborna.

Allt om Luleå i nytt ljus 2016 finns på www.lulea.se/nyttljus.

Program invigningskvällen

18.45 Eldshow med Phire

19.00 Invigningstal
Kommunalråd Niklas Nordström inviger Luleå i nytt ljus 2016.

ca 19.05 Premiär för årets specialdesignade ljus- och ljudshow
Norrbottens museums fasad förvandlas till en tidsmaskin och berättar historier om platsen där Luleå grundades, Gammelstad, och om det vi idag kallar Luleå. Åk med på en resa som tar dig från den allra första början, genom ljus och mörker och is och eld, till vår nutid.

Övriga aktiviteter under kvällen:

• Kvällsöppet i centrum till kl 21.
  • Luleå Fashion and Light Show: Modevisning på Storgatan kl 18 och kl 20.
  • ”Det vackra folket vaknar av ljuset från den nya världen”: Dansföreställning i Stadsparken kl 19.30 och 20.00 med elever från Luleå Rytmik & Balettförening.
  • Körkonsert i Domkyrkan kl 19.30 med Norrbottens internationella körfestival Singing People Together. Gospelkör från New Orleans och ungdomskör från Kapstaden.

Leif Renholm, projektledare ljusfestivalen, 070-529 49 57