Stipendiet för ett varmare och gladare Luleå

Luleå kommun vill belöna personer som bidrar till social gemenskap och känslan av trygghet mellan människor. Luleåborna bjuds in att nominera till Årets trygghets- och folkhälsoinsats.

Vissa personer ser till att fler kan umgås. De bidrar till trivsel, social gemenskap och en positiv livsstil. Den som ser till att människor kan mötas och träffas bidrar till andras glädje och hälsa. Sådana insatser vill kommunen uppmuntra, med Årets trygghets- och folkhälsoinsats. Med utmärkelsen kommer en prissumma på 5 000 kronor till varje stipendiat.

"Luleåborna har bra hälsa och känner sig trygga i kommunen. Det är en jättebra utveckling. Stipendiet är till för att uppmuntra privatpersoner som får andra att må bra och umgås. Det kan vara så enkelt som att någon drar ihop träffar i sitt kvarter" säger Malin Svedjeholm, kommunikatör på Luleå kommun.

Gemenskap och förtroende

Stipendiet har tre kategorier: Årets folkhälsoinsats, Årets trygghetsinsats och Årets tryggaste skolklass.

1. Årets folkhälsoinsats ska gå till en person som bidrar till trivsel, social gemenskap och en positiv livsstil för andra.
  2. Årets trygghetsinsats delas ut till någon som bidrar till större trygghet runtom sig, genom att öka förtroendet mellan människor eller förebygga brott.
  3. Årets tryggaste klass delas ut till en skolklass årskurs 3-9, där elever och pedagog tillsammans har skapat ett klimat där alla kommer till sin rätt.

Kommunen tar emot nomineringar på sin webbplats fram till 4 november.

www.lulea.se/folkhalsalänk till annan webbplats

Kontaktperson

Malin Svedjeholm, kommunikatör, Samhällsutvecklingskontoret, telefon 0920-45 35 55, malin.svedjeholm@lulea.se