Invigning ny kommunal Bostadsförmedling – Bostad Luleå

Lördag 1 oktober kl. 12.00 sker det officiella öppnandet av den nya kommunala bostadsförmedlingen ”Bostad Luleå”. Ceremonin förättas på Köpmantorget av kommunalråd Niklas Nordström och stadsbyggnadsnämndens ordförande Lenita Ericson. I samband med detta kommer personal från Stadsbyggnadsförvaltningen att finnas på plats och hjälpa till med nyregistreringar.

PRESSINBJUDAN

Vad: Invigning ny kommunal Bostadsförmedling – Bostad Luleå

Var: Köpmantorget
När: lördag 1 oktober 2016
Tid: Officiell invigning 12.00
Vem: Kommunalråd Niklas Nordström och stadsbyggnadsnämndens ordförande Lenita Ericsson

Övrigt: 11.00 – 15.00 erbjuds luleåborna hjälp att registrera sig för den nya bostadsförmedlingen av vår personal på plats.

Pressträff: 12.30 Lenita Ericson och Niklas Nordström, vid scenen Köpmantorget. Vid ruskväder kan ni gå in i IOGT lokalerna som vi bokat till SBF denna dag.

Ny Kommunal Bostadsförmedling ”Bostad Luleå”

Lördag 1 oktober invigs Bostad Luleå, den kommunala bostadsförmedlingen med lediga lägenheter från flera hyresvärdar.

– I ett växande Luleå med högt tryck på bostadsmarknaden är det viktigt att underlätta för de bostadssökande. Därför inrättar vi en gemensam bostadsförmedling så det blir enkelt och transparent att söka hyreslägenhet i Luleå, säger kommunalråd Niklas Nordström

– Vi möjliggör för individen att enklare hitta en lägenhet i Luleå genom bostadsförmedlingen. Lulebo, Rikshem och Nordhalla är företag som anslutit sig eller kommer ansluta sig. Nu är det viktigt att andra privata fastighetsägare hänger på och underlättar för de bostadssökande, säger stadsbyggandsnämndens ordförande Lenita Ericson.

– Vi finns på plats och bistår med registreringen. Under hösten åker vi ut på en * stadsdelsturné, där vi bland annat besöker Hertsön, Björkskatan och Råneå, säger Victoria Fredriksson, avdelningschef på Luleå kommun och projektansvarig för etableringen av den nya bostadsförmedlingen

Flera bostadsköer blir en

Efterfrågan på bostäder och framförallt hyreslägenheter är stor i Luleå. Det finns idag ett flertal olika hyresvärdar i Luleå, Lulebo, Rikshem och Nordhalla bland andra och alla dessa har var sin bostadskö.

Luleå kommun ska enligt ett politiskt beslut organisera och förvalta en ny kommunal bostadsförmedling – Bostad och därmed bli en samlad serviceinstans där hyreslägenheter från flera olika hyresvärdar kan förmedlas.

Syftet med den nya förmedlingen är att underlätta för hyressökande att hitta hyreslägenhet i Luleå kommun via den kommunala bostadsförmedlingen och att samla hyresvärdar på ett ställe vilket ger den som söker hyresrätt tillgång till ett större och samlat utbud av bostäder.

Nyregistreringen för de som dag står i Luleåbos bostadskö pågår fram till den sista juni 2017 men redan från den 1 oktober kan registreringen påbörjas. 1 oktober är även det datum som gäller för dem som helt nytt vill anmäla sig som bostadssökande inom Luleå kommun.

De som inte väljer att omregistrera sig på Bostad Luleå kommer från den 1 juli 2017 att mista sin plats i kön och även de köpoäng som finns på kontot.

En registrering på Bostad Luleå kostar 250 kronor per år.

Läs mer på webben: http://www.lulea.se/boende--miljo/bostader/bostad-lulea.htmllänk till annan webbplats

* Vi kommer även att besöka olika delar av Luleå,
kom och träffa oss på följande platser.

Tid och plats där det går att träffa Bostad Luleå

Hertsö Galleria