Luleå Gymnasieby firar 10-års jubileum

Dag och tid: torsdag 15 september, kl 14.00

Plats: Gymnasiebyn, Lärkans aula

Gymnasiebyn invigdes den 28 augusti 2006. Nu har det gått ett decennium och det firas med en högtidlig ceremoni den 15 september. De som idag arbetar i gymnasiebyn, men även personer som haft betydelse för dess tillkomst, under planeringstiden och byggprocessen deltar.

Medverkande:
Kommunalråd Yvonne Stålnacke, som jubileumstalar, gymnasiechef Eva Lindbäck,
kommunpolitiker, tjänstemän och personal från Barn- och utbildningsförvaltningen samt särskilt inbjudna gäster. Elever från gymnasieskolan bjuder på jubileumsshow.

Gymnasiechef Eva Lindbäck:
– Det känns verkligen roligt att få fira 10-års jubileum tillsammans, vi som finns här idag och några av alla dem som var med då. Nu tio år efter invigningen har vi en väl intrimmad organisation med fantastisk personal, engagerade rektorer, ledare, pedagoger övriga personalkategorier. Eleverna har en trygg skolmiljö i flexibla lokaler, samlade i centrum nära stadskärnan.

Jubileumsfestligheterna fortsätter på fredag…

Gymnasiebyns elever och personal deltar också i jubileumsfestligheterna. På fredag 16 september arrangeras en brännbollsturnering med lag från samtliga av gymnasiebyns kvarter. Matcherna, 119 stycken (!) spelas vid Hälsans Hus. Första matcherna
startar kl 8.15 och turneringen pågår fram till kl 16.30. Arrangörer är folkhälsoprojektet,”Mening, sammanhang och hälsa”, med fokus på integration inom Kultur och Idrott. Skollunchen kommer att serveras utomhus, utanför Kungsfågeln, från stora wokpannor.

Gymnasiechef Eva Lindbäck, 070 – 696 30 36
Helena Turovaara, projektledare för ”Mening, sammanhang och hälsa”, 070 – 555 14 57