USA:s ambassadör besöker Luleå

USA:s nya ambassadör i Sverige Azita Raji kommer till Luleå den 12 september. På programmet står bland annat ett besök i Luleå Hamn, samtal med näringslivet samt information om Luleå kommuns arbete med integration.

Luleås kommunalråd Niklas Nordström, som också är ordförande i Business Sweden, är värd för besöket.

– Luleå har goda kontakter med USA och ett givande samarbete med framförallt Austin inom flera verksamheter som spelindustrin, hälsovetenskap och de kulturella näringarna, säger kommunalråd Niklas Nordström och fortsätter:

– Tack vare vår långa relation med den amerikanska ambassaden väljer Azita Raji att som nytillträdd ambassadör komma till Luleå som första stad norr om Stockholm. Det ska bli mycket roligt att få presentera delar av allt som händer här, både inom basindustrin och inom våra nya näringar.

Under ambassadörens program finns två möjligheter för media att medverka. Se kursiverat.

Ambassadörens program måndag 12 september 2016

• Besök på Facebook datacenter

• Seminarium och mingel tillsammans med medlemsföretag i Luleå Näringsliv och Norrbottens Handelskammare på Clarion Hotel Sense

kl 12.00-12.50 Seminarium
Azita Raji berättar om hur vi kan stärka samverkan mellan USA och Sverige för fler och mer lönsamma affärer.

Media har möjlighet att vara med och lyssna på seminariet.

• Besök Luleå Hamn

Presentation av basindustrins villkor och betydelse lokalt, regionalt och nationellt. Hamnens betydelse och kommande investeringar. Med representanter från Luleå Hamn, SSAB, LKAB och länsstyrelsen.

Presentation av innovationssystemet (inkubatorer och Science Parks) och dess betydelse för regionen. Med representanter från LTU Business, IUC, ABI och länsstyrelsen.

Visning av hamnen och industrin från sjösidan ombord på bogserbåten Viscaria.

14.50 Viscaria anländer till kajen nedanför hamnkontoret.

Media har möjlighet till en kort pratstund vid kajplats med ambassadören och övriga deltagare. Fina fotomöjligheter. Vid dåligt väder finns möjlighet att samlas på hamnkontoret.

• Diskussion integration

Presentation av Luleås arbete med integration. Med representanter från arbetsmarknadsförvaltningen.

För mer information, kontakta:
Niklas Nordström, kommunalråd, 070-497 36 62