Luleå tredje bästa stadskommunen att bo i

Luleå placerar sig på tredje plats bland Sveriges stadskommuner i tidningen Fokus årliga rankning "Bäst att bo 2016" som presenterades idag.

I den totala rankningen av Sveriges alla 290 kommuner hamnar Luleå på topp 10-listan, då vi klättrar från förra årets plats 17 till en tionde plats i år.

– Vi är jätteglada och stolta över det här resultatet. Det händer mycket i Luleå och tillsammans med näringsliv, universitet och föreningsliv arbetar vi gemensamt för att kommunen ska vara en hållbar och attraktiv plats att bo, leva och verka i, säger kommunalråd Yvonne Stålnacke.

Det är elfte året som tidningen Fokus rankar var i Sverige det är bäst att bo. Rankningen tas fram i samarbete med Internationella Handelshögskolan i Jönköping och utgår från ett fyrtiotal parametrar. Syftet är att lyfta fram exempel på kommuner som lyckats bra och samtidigt undersöka villkoren för boende och regional utveckling i stort.

Den kommun i Sverige där det är bäst att bo enligt den totala rankingen är Stockholm. Utöver totalrankingen uppmärksammas även vinnarna i de fyra delkategorierna storstad (47 kommuner), stad (46 kommuner), landsbygd (164 kommuner) och glesbygd (33 kommuner).

På plats i Stockholm för att ta emot Luleås tredjepris i kategorin stadskommun är kommunalråd Niklas Nordström och samhällsutvecklingschef Anna Lindh Wikblad.

Läs hela Bäst att bo-listan på Fokus webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktpersoner:
Yvonne Stålnacke, 070-641 55 56