Luleå nominerad - igen

Luleå kan bli Årets superkommun i Sverige. Tidningen Dagens Samhälle har nominerat Luleå som en av tre kommuner i kategorin täta kommuner. Ifjol utsågs Luleå till Norrlands superkommun av tidningen.

Nomineringen lyder:

Bra förbindelser och en väl fungerande skola utmärker Luleå kommun. Därutöver visar flyttmönstren att många lockas till kommunen, en stor andel säkerligen av högskolan. Tack vare frisk och kall luft har kommunen lyckats locka till sig Facebook som placerat sina dataservrar i Luleå.

–Det är roligt att se hur omvärlden uppmärksammar den positiva utveckling som vi har i Luleå. Samarbetsmodellen och hårt, målmedvetet arbete levererar, kommenterar Luleås kommunalråd Yvonne Stålnacke och Niklas Nordström.

Dagens Samhälle har granskat Sveriges 290 kommuner och undersökt vilka kommuner som har goda förutsättningar för att möta framtiden: väl utbildade invånare, företagsamma individer, gynnsam demografi och infrastruktur som bäddar för tillväxt.

Vinnarna koras på den Stora Samhällsgalan den 25 maj i Stockholm.

Kontaktpersoner:

Yvonne Stålnacke (S), kommunalråd, 070 641 55 56