Turistföretag får företagarstipendium

Luleå kommuns företagsstipendium tilldelas i år Brändö Konferens och Fritidsby AB. Det beslutade kommunstyrelsen idag.

Brändö Konferens och Fritidsby startades 1999 och har 12 fastanställda. Företaget fokuserar på produkter med anknytning till havet, sommar som vinter i Brändön och på Klubbviken Havsbad. För internationella vinterturister marknadsför man sig under namnen Brändön Lodge och Pine Bay Lodge. Bolaget ägs av Göran Widén och Johan Björklund.

Motiveringen lyder som följande:

”Johan Björklund och Göran Widén har genom sitt företagande bidragit till att stärka besöksnäringens utveckling i Luleå och är förebilder för sin bransch. Genom att erbjuda exklusiva upplevelser av hög kvalité till en såväl lokal som internationell marknad har de stärkt intresset för den lokala naturen och livsstilen.

Johan och Göran bidrar verkligen till att stärka Luleås attraktivitet och stärker Luleås varumärke som kust- och skärgårdsstad.”

- Det är förstås jätteroligt att bolagets utveckling blir uppskattad. Under tre- fyra år har vi nu jobbat med vinterturism och nu i år har vi under januari och februari mer än fördubblad omsättningen, säger delägare Göran Widén.

- Luleå kommun vill genom priset uppmuntra och synliggöra goda förebilder som bidrar till ett gott företagsklimat och en bred och växande arbetsmarknad. Pristagaren stärker Luleås attraktivitet, förklarar tillväxtchefen Anna Degerman.

Företagarstipendiet har delats ut sedan 1983. Stipendiesumman är 15 000 kronor. Priset delas ut samband med Luleå Business Awards den 29 april.

Kontaktperson:

Anna Degerman, tillväxtchef Luleå kommun, 072-234 34 18