Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Klart med ny socialchef i Luleå kommun

Gabriella Sjöström blir ny socialchef och efterträder Mikael Lekfalk som började som kommundirektör den 4 april. Gabriella har sedan 2013 arbetat som chef för äldreomsorgen och biträdande socialchef i Luleå kommun.

Gabriella har mångårig erfarenhet av chef- och ledarskapsuppdrag inom socialförvaltningen i Luleå. På senare år har hon arbetat som verksamhetschef och biträdande socialchef. Gabriella har genomgått flera ledarskapsutbildningar. Hon är dessutom utbildad sjuksköterska.

– Gabriella har en gedigen erfarenhet som chef och ledare. Hon har en bred kunskap och kännedom om förvaltningens verksamheter. Hon är en tydlig ledare som ständigt ser möjligheter i de utmaningar socialförvaltningen står inför. Gabriella är med sin kompetens och erfarenhet som biträdande socialchef förberedd på detta uppdrag. Hon har mycket goda förutsättningar att anta utmaningen att arbeta för fortsatt utveckling av socialförvaltningen, säger kommundirektör Mikael Lekfalk.

– Det är en stor utmaning att ta över som socialchef i Luleå kommun. Vi har under de senaste åren skapat en ekonomi i balans och startat ett flertal spännande utvecklingsprojekt. Luleå är en framgångsrik ort och en kommun som ligger i nationell framkant. Socialförvaltningen är en viktig faktor i det arbetet, säger Gabriella Sjöström.

Gabriella Sjöström tillträder som socialchef den 15 april 2016.

Kontaktperson

Mikael Lekfalk, kommundirektör, 0920-45 37 11, 070-650 54 10

Ladda ner bild på Gabriella Sjöströmöppnas i nytt fönster (högupplöst)