Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Luleå on ice – familjefest i Södra hamn

Lördagen den 5 mars blir det stor familjefest då Luleå kommun bjuder in till Luleå on ice. Besökarna erbjuds ett fullspäckat program på Södra hamnplan samt ute på isen i Södra hamn.

Eventet pågår mellan kl 11–15 och innehåller hundspann, konståkning, curling, iscykling med fatbikes, fallskärmsåkning med skidor, pimpelfiske, snöskulptering och mycket annat. Från scenen bjuds det på dansuppvisningar och musikframträdanden med bland andra Exiled Dance Crew, Luleå Rytmik & Balettförening, Josef Love Tallenhed, Anna-Sofia Monroy och Luleås internationella kör.

I samband med Luleå on ice arrangerar Luleå Hockey utomhusturneringen Winter Classic för de yngsta hockeyspelarna. Sportfiskeklubben i Luleå anordnar Lulenappet, en pimpelfisketävling för både barn/ungdomar och vuxna. Under dagen erbjuder LLT specialpris på bussresor, mellan kl 10-16 åker ni 2 för 1 och i parkeringshusen Karpen, Tjädern, Smedjan och Shopping är det gratis parkering mellan kl 11-15.

Sportoteket kommer att vara på plats för att låna ut exempelvis skidor och skridskor. Det finns utrustning för alla som vill prova olika vinteraktiviteter. För leksugna barn och vuxna finns också Södra hamnplans nya snöborg med sina rutschbanor.

Det kommer att finnas mat till försäljning och flera grillplatser för de som vill ta med matsäck. Luleå kommun bjuder på varmkorv med bröd och dryck (begränsat antal).

– Möjligheten att ta sig ut på isen direkt från centrum är en av Luleås unika fördelar. Vi vill lyfta Luleå som vinterkuststad och samtidigt erbjuda ett evenemang under sportlovsveckan som kommer locka både Luleåbor och besökare, säger Luleå kommuns tillväxtchef Anna Degerman.

De två senaste åren har arrangemanget fått ställas in på grund av det milda vädret och de vattenfyllda isarna. I år har evenemanget säkrats genom placeringen på Södra hamnplan ifall det skulle visa sig att isarna även i år blir vattenfyllda så kan eventet ändå genomföras på Södra hamnplan.

­­‒ Vi har en stor förhoppning att Luleås vårvinter visar sig från sin bästa sida. Snö finns det i alla fall. Nu har vi beställt sol och lagom många minusgrader, säger en förhoppningsfull Anna Degerman.

Tid: Lördag 5 mars, klockan 11-15
Plats: Södra hamnplan

Kontaktperson

Anna Degerman, tillväxtchef Luleå kommun, 072-234 34 18