Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Pressinbjudan – Öppning av Snöborgen –
Södra Hamnplan

Nu är det snart dags att öppna grindarna till Snöborgen på Södra Hamnplan i Luleå. Första provåken tas av Lenita Ericson och Bengt Jonsson under torsdag eftermiddag.

Datum: torsdag 4 februari 2016
Tid: Klockan 16.30
Plats: Snöborgen på Södra Hamnplan i Luleå

Medverkande:
Bengt Jonsson, Stadsbyggnadschef
Lenita Ericson, Stadsbyggnadsnämndens ordförande

Nu är det snart dags att öppna grindarna till Snöborgen på Södra Hamnplan i Luleå. Första provåken i de belysta tävlingsrutschkanorna görs precis när skymningen lagt sig och den fina ljussättningen av borgen kommer till sin rätt. Premiärturen tas av Lenita Ericson och Bengt Jonsson och de kommer då (förhoppningsvis) ge klartecken för det officiella öppnandet av borgen som sker på lördag kl. 11.00
– Vi testkör banorna med belysningen på torsdag och under lördagen slår vi på stort och bjuder på grillad korv och dryck till alla som kommer ned till hamnplanen, säger Mats Holmström, parkingenjör på Stadsbyggnadsförvaltningen.

Familjearrangemang på lördag
Lördagens familjearrangemang med aktiviteter och gratis grillad korv med dryck sker mellan klockan 11.00 – 14.00. Efter invigningsdagen är borgen öppen för allmänheten under dygnets alla timmar, men det är efter mörkrets inbrott som belysningen av borgen kommer att göra sig bäst.
Observera att alla som åker i rutschkanorna bör ha hjälm.

Välkommen!

Läs mer om Snöborgen på vår webb.

Kontaktpersoner på plats:

Sara Svensson, sektionschef, Park och evenemang 073-049 31 61

Mats Holmström, Parkingenjör 073 – 666 44 68