Luleå får fler yrkeshögskoleutbildningar

Myndigheten för yrkeshögskolan har gett klartecken för start av sammanlagt sex olika yrkeshögskoleutbildningar i Luleå. Den kommunala vuxenutbildningen anordnar två ingenjörsutbildningar. Övriga utbildningar har andra anordnare.

Följande yrkeshögskoleutbildningar i Luleå har godkänts:

• Inköp & supply management (NBI i Växjö AB, 425 YH-poäng)
  • Geodetisk mätningstekniker (Handelsakademin i Göteborg AB, 425 YH-poäng)
  • VVS- och energiingenjör (Luleå kommun, 400 YH-poäng)
  • El- och automationsingenjör (Luleå kommun, 400 YH-poäng)
  • Medicinsk sekreterare (Lernia utbildning AB, 400 YH-poäng)
  • Logistiker (NBI i Växjö AB, 400 YH-poäng)
  • VVS- och energiingenjör och el- och automationsingenjör är gamla klassiker som har haft bra resultat under åren som vi har anordnat utbildningen. Nästan alla studerande som har tagit examen har också fått jobb, säger vuxenutbildningens rektor Nina Gotthold.

2015 har vuxenutbildningen haft två utbildningar. Till i år sökte man sammanlagt fyra yrkeshögskoleutbildningar och fick alltså två av dem beviljade.

• Att vi har fått två utbildningar beviljade visar att vuxenutbildningen har gjort ett bra jobb och att våra utbildningar efterfrågas av näringslivet. Glädjande är också att totala utbudet i Luleå kommun utökas, förklarar Maarit Enbuske, chef för arbetsmarknadsförvaltningen.

Även integrationspedagoger är starkt efterfrågade, men dessa utbildas i Piteå.

Här är alla aktuella yrkesutbildningar för Norrbottenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster