Pressträff med Luleå hockeygymnasium

Tid: Fredag den 6 november 2015, kl. 10.30
Plats: Scandic Hotell

Nytt hockeygymnasium i Luleå

Våren 2014 fattade Luleå Kommun beslut om att satsa på ett lokalt hockeygymnasium i samarbete med Brooklyn Tigers UHF. Utbildningen startade i början av september och har överträffat alla förväntningar! I dagsläget får sex tjejer och tio killar en fin utbildning och en möjlighet att leva sin dröm. Intresset för utbildningen har varit stort och alla konkurrerade på lika villkor med sina skolbetyg.

Unik samverkan mellan skola, förenings- och näringsliv

Eleverna ansöker om plats på skolans gymnasieprogram, föreningen Brooklyn Tigers står för tränarkompetens i form av välmeriterade Roger Kyrö (tidigare Luleå Hockey och Brynäs IF). Näringslivet, såväl privata företag som alla kommunala bolag, finansierar hela hockeyutbildningen via sponsring.

– Luleå är en stad med tydlig idrottsprofil. Vi har idag inom gymnasieskolan utbildningar med sikte på nationell och internationell elit inom flera idrotter. Det är mycket kul att se det stora intresset för vår satsning på det lokala hockeygymnasiet. Nu har Luleå ytterligare ett bra erbjudande som ligger helt i linje med vår vilja att uppmuntra fler ungdomar att fortsätta idrotta även som äldre tonåringar, berättar gymnasiechef Eva Lindbäck.

– När fler får möjlighet att fortsätta utöva sin idrott ökar också chansen att behålla och utveckla talanger på hemmaplan. Därför är satsningen även bra för ishockeyns framtid i Luleå och länet, tillägger tränare Roger Kyrö.

Träffa personerna som gör det möjligt

Medverkande: Roger Kyrö (tränare), Fanny Erstam och Andreas Boman (elever), Nicklas Larsson, Marcus Westerlund (styrelseledamöter Brooklyn Tigers), Peter Kieri (bitr. kommundirektör Luleå kommun), Niclas Jonsson (hotelldirektör) m.fl.

Susanna Morin, rektor: 0920-45 34 64, 072-210 39 94
Roger Kyrö, tränare: 070-298 33 41