Stort intresse för kultur-, evenemangs- och besöksnäringen i Luleå

I helgen kommer några av landets främsta kultur- och evenemangsaktörer till Luleå för att delta i en kulturweekend som arrangeras av Luleå kommun.

Syftet med helgen är att visa upp den potential som finns i Luleå. Aktörerna från södra Sverige får träffa människorna bakom evenemangen och kulturen i Luleå med förhoppningen att detta ska leda till samarbeten och att fler producenter och evenemang ska komma till Luleå.

Intresset för kulturhelgen i Luleå har varit stort och på deltagarlistan finns bland andra:

• Agneta Villman, vd och ägare till Maximteatern i Stockholm
  • Jan Broman, vd och grundare till Fotografiska i Stockholm
  • Ulrika Holmgaard, vd för branschorganisationen Svensk Scenkonst
  • Elisabeth Thand Ringqvist, ledamot i KTH:s styrelse
  • Lukas Göthman, samtidskonstnär
  • Olle Wästberg, demokratiutredare.

Deltagarna kommer att få ta del av ett fullspäckat program som bland annat innehåller en konsert med Norrbotten Big Band, Tolvskillingsoperan på Norrbottensteatern och Bok och Bild på Kulturens hus. Utöver det kommer gästerna att få uppleva delar av Luleås restaurangscen, en lunch på Hemmagastronomi och en middag på CG.

Under lördagen kommer det att hållas ett samtal på Clarion Hotel Sense om möjligheterna som finns i Luleå. Medverkar från Luleå gör bland annat Tim och Birgitta Linhart från Ice Music, Göran Widén från Brändögruppen och Jenny Hellman från Visit Luleå.

Niklas Nordström, kommunalråd, 070-497 36 62

För frågor om programmet: Karin Klockare Järlström, 070-628 15 10