Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

En resa med målet ökad tillgänglighet

Hur fungerar det att åka buss i Luleå om man sitter i rullstol, har synnedsättning eller svårt att höra? På tisdagen genomför Luleå kommun en resa med politiker och tjänstemän för att testa tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning på buss, i naturen och på hotell.

Under en bussresa berättar LLT om sitt arbete med tillgänglighet, något som också testas i praktiken i och med bussturen. Sedan besöker vi naturreservatet i Gammelstadsviken. Gammelstadsviken är en fågelrik sjö som en gång var farleden in till Luleå. Naturreservatet håller på att förbättras och en del i projektet är att göra naturen tillgänglig för alla. Resan avslutas med ett besök på Scandic hotell, som presenterar sig som ett hotell som gett sig tusan på att vara tillgängligt för all

Media är välkomna att delta på resan eller vid särskild pressträff kl. 12.15!

Datum och tid för särskild pressträff: tisdag 25 augustikl.12.15–12.30 vid Gammelstadsvikens naturreservats parkering innan återfärden. Deltar gör Lenita Ericson, ordförande stadsbyggnadsnämnden och Ullacarin Palm, samhällsutvecklingskontoret.

Hitta direkt till pressträffen: Följ gamla Haparandavägen från Luleå förbi universitetet mot Rutvik. Från den finns en uppskyltad avtagsväg till Gammelstadsviken.

Kontaktpersoner:

Lenita Ericson, 0920-45 37 24 eller 072-725 10 24

Ullacarin Palm, 0920-45 41 34