Socialförvaltningens utredning kring misstänkt våldtäktsförsök klar

Socialförvaltningens utredning kring den allvarliga händelse där en person misstänkt för att ha försökt våldta en brukare vid ett av kommunens boenden är klar.

Utredningen visar att socialförvaltningen inte brustit i sina rutiner. Händelsen kommer att anmälas till myndigheten Inspektionen för vård och omsorg (IVO) som ansvarar för tillsyn av bland annat socialtjänsten.

– Det är svårt att avgöra om händelsen är ett allvarligt missförhållande enligt lex Sarah. Vi anmäler den ändå till IVO för att få vägledning i hur vi ska utveckla vår kompetens vad gäller våldssituationer som denna, säger Gabriella Sjöström, biträdande socialchef i Luleå kommun.

Kontakt

Gabriella Sjöström, biträdande socialchef, 0920-45 52 10, gabriella.sjostrom@soc.lulea.se