Austins borgmästare besöker Luleå i Almedalen

Luleå och Austin har haft ett samarbete sedan 2014 med syftet att
generera möten, affärer och samarbeten mellan företag i Luleå och
Austin. Samarbetet startade med ett musikutbyte mellan Ice Music och BD Pop i Luleå och House of Songs i Austin. Det är bara början.

Nu besöker Austins borgmästare Luleå kommun under Almedalsveckan.
Austins borgmästare Steve Adler kommer att besöka årets Almedalsvecka och deltar vid flera av Luleås och Norrbottens aktiviteter. Luleå kommun kommer tillsammans Austin att bjuda in till ett möte om det unika samarbetet.

– Jag tyckte det passade bra att träffa Austins borgmästare, Steve Adler, just under Almedalsveckan eftersom det är Sveriges främsta politiska mötesplats. Under veckan kommer han att få träffa viktiga beslutsfattare och näringslivsprofiler från vårt län men också från hela Sverige, säger Niklas Nordström, kommunalråd i Luleå.
En delegation från Luleå var i Austin i januari för att träffa ledningen i Austin, näringslivsprofiler och människor från universitetet. Detta är första gången som borgmästaren från Austin kommer till Sverige för att träffa sina samarbetspartners i Luleå.

– Det här är ett viktigt tillfälle för oss att visa våra vänner från Austin att Luleå och Sverige ligger i framkant, fortsätter Nordström.
Samarbetet mellan Luleå och Austin inleddes förra året. Austin blev intresserade av Luleå när de hörde att Facebook etablerat sig i staden. Städerna kommer att samarbeta inom frågor som rör näringsliv, innovation och kultur. Det första konkreta samarbetet var ett musikprojekt – City of Songs som väckt stort intresse i hela världen. The Wall Street Journal uppmärksammade City of Songs och nyheten hamnade på tidningens förstasida.

Niklas Nordström, kommunalråd Luleå, 070-497 36 62