Invigningsvecka på Södra strand

Nu är det snart premiär för Södra strand på Södra hamnplan i Luleå centrum – och det firar vi genom att arrangera en invigningsvecka 22-27 juni. På öppningsdagen den 22 juni bjuder vi in till presslunch och invigning.

Under invigningsveckan vill vi visa på potentialen som finns på Södra strand och inspirera företag, föreningar och privatpersoner att ta egna initiativ för att nyttja ytan.

På öppningsdagen, måndag 22 juni kl. 12-13, är ni välkomna till presslunch med invigning av Lenita Ericson, stadsbyggnadsnämndens ordförande. Här kommer ni även få en presentation av vad som händer på Södra strand under sommaren.

På plats finns Johanna Grimståhl, initiativtagare och projektledare från meramedia, Michael Öhman, stadsträdgårdsmästare, Per Hägglund, skärgårdssamordnare, Sara Svensson, sektionschef drift och underhåll park, Andreas Eriksson, Sportoteket och Bengt Jonsson, förvaltningschef stadsbyggnadsförvaltningen, samt arbetsledare och ungdomar som ansvarar för den dagliga verksamheten på Södra strand.

Om Södra strand

Södra hamnplan i Luleå kommer under sommaren 2015 (22 juni till 16 augusti) förvandlas till en oas mitt i centrum; Södra strand – en plats för liv och rörelse, tillgänglig för alla. Bemannad kiosk och aktiviteter veckans alla dagar 09:00-16:30. Den dagliga verksamheten på Södra strand drivs av feriejobbande ungdomar som här får ett uppdrag med fokus på kommunikation, service och besöksnäring. Projektet är ett samarbete mellan meramedia och Luleå kommun.

Programmet för invigningsveckanöppnas i nytt fönster

Johanna Grimståhl, projektledare
Meramedia