Vem har bästa kranvattnet i Norrbotten ?

Det är dags att ta revansch i Nationella Kranvattentävlingen! Falu kommun är regerande mästare sedan 2010, men vilken kommun tar hem segern 2015? Luleå kommun ställer givetvis upp och utmanar de övriga 13 kommunerna i Norrbotten i regionstävlingen där tävlingen om länets godaste vatten går av stapeln den 15 september.

Hendrik Visser, chef på Luleå kommuns Va - avdelning ser fram emot en regionsfinal i Norrbotten och är givetvis extra glad över att den hålls i Luleå. – Vi bjuder gärna våra kollegor från de övriga kommunerna på en rundtur i vårt nya vattenverk i samband med tävlingen, säger han och tillägger med glimten i ögat att årets tävling kommer att bli en utmaning för de övriga deltagarna. – Vi känner att vi kan ta en toppstrid om en finalplats i Stockholm i år.

Kranvattentävlingen är ett arrangemang som genomförs av organisationen Svenskt vatten som med tävlingen sätta positivt fokus på denna fantastiska naturresurs som vi alla har tillgång till direkt i kranen - det är gott, hälsosamt, lokalproducerat och nästan gratis.

– Vatten är vårt viktigaste livsmedel och någonting som vi tar för givet i Sverige.
Jag är uppvuxen i Afrika och vet att gott och rent kranvatten inte är självklart överallt i världen. Det är viktigt att vi uppmärksammar vilken bra kvalitet vi har på dricksvatten i Sverige och därför utmanar jag alla våra systerkommuner i Norrbotten att ställa upp i tävlingen Sveriges godaste kranvatten.

– Det vore fantastiskt att få en vinnare från Norrbotten och visa att Sveriges godaste kranvatten kommer från norr. Vi älskar kranvatten, säger Hendrik Visser, Vattenchef i Luleå kommun

I Norrbotten har hittills fem kommuner anmält sig till den prestigefyllda tävlingen och regionsfinalen som hålls den 15 september i Luleå, sista anmälningsdag är 30 juni.

Mer information:
Linda Bühlmann – nationell projektledare Kranvattentävlingen 2015