Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Luleå är årets superkommun

Luleå har utsetts till Årets superkommun i Norrland av tidningen Dagens Samhälle.

Titeln Årets superkommun uppmärksammar de kommuner som har bäst förutsättningar att möta framtida samhällsutmaningar. Tidningen Dagens Samhälle har jämfört samtliga svenska kommuner inom faktorer som befolkningstillväxt, sysselsättning, flyttnetto, demografisk profil, ekonomi, inkomstutveckling och utbildningsnivå.

En kommun från vardera landsdel har utsetts till vinnare:
Norrland:
Luleå
Svealand:
Sundbyberg
Götaland:
Lomma

– Det är jätteroligt att vi är utsedda till Norrlands superkommun. Det är ett kvitto på att Luleås positiva utveckling fortsätter och att vi är rustade för framtida utmaningar, säger kommunalråd Yvonne Stålnacke och fortsätter:

– Vi har mycket att vara stolta över Luleå. Det viktigaste för oss är de höga betyg vi fick av Luleåborna i den medborgarundersökning som SCB genomförde i slutet av förra året.

Priset delades ut på Stora Samhällsgalan under torsdagskvällen. På plats i Stockholm för att ta emot priset var kommunfullmäktiges ordförande Maritha Meethz, kommundirektör Anne Karlenius och ekonomichef Lars Åhl. Övriga nominerade till titeln som Årets superkommun i Norrland var Kiruna och Umeå.

Läs mer om utnämningen på Dagens Samhälles webbplats.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktpersoner:
Yvonne Stålnacke, 070-641 55 56
Niklas Nordström, 070-497 36 62
Anne Karlenius, 070-627 26 95

Bild Årets superkommunöppnas i nytt fönster

Bild Glada vinnare.öppnas i nytt fönster Kommunfullmäktiges ordförande Maritha Meethz och ekonomichef Lars Åhl. Foto: Robin Lorenz-Allard.