Maarit Enbuske leder arbetsmarknadsförvaltning

Ny chef för arbetsmarknadsförvaltningen vid Luleå kommun blir Maarit Enbuske. Hon kommer närmast från en tjänst som vicekommunchef och chef för barn- och utbildningsförvaltningen vid Övertorneå kommun.

Maarit Enbuske har under många år arbetat som rektor, dels vid Kalix kommun men också vid Hietaniemi friskola. Dessförinnan har hon arbetat som lärare under flertal år både i Finland och i Sverige. Åren 1992-1995 drev hon ett eget företag inom textilier.

Hon har också haft styrelseuppdrag och varit engagerad i olika föreningar.

Hon är utbildad grundskollärare vid Högskolan i Luleå, har genomgått rektorsutbildning vid Umeå universitet och nu senast toppledarprogrammet via Sveriges kommuner och landsting.

– Maarit Enbuske har med sin bakgrund goda förutsättningar att tillsammans med ledningsgruppen och övriga medarbetare arbeta för en fortsatt bra utveckling av arbetsmarknadsförvaltningens verksamhet, säger kommundirektör Anne Karlenius.

– Vi hälsar henne välkommen till Luleå kommun.

Maarit Enbuske bor i byn Rantajärvi tillsammans med sin make. Familjen består också av två vuxna barn. Hon är intresserad av motorer och har tävlat aktivt under många år inom skotersporten både i svenska och finska mästerskapen.

Tillträde sker den 14 september 2015.

Kontaktperson:

Anne Karlenius, kommundirektör, 0920-45 37 11, 070-62 72 695