Cecilia Grefve besöker Luleå

Cecilia Grefve är regeringens nationella samordnare för barn- och ungdomsvård. Nu besöker hon socialförvaltningen i Luleå.

Cecilia Grefves uppdrag som nationell samordnare för den sociala barn- och ungdomsvården är att stärka socialtjänsten så att barn och unga får det stöd de behöver.

Hon ska besöka 51 av Sveriges kommuner för att ta reda på hur de gör för att leva upp till en barn- och ungdomsvård av god kvalitet. Luleå är den första kommunen som Cecilia Grefve besöker och i går träffade hon socialförvaltningen för att diskutera på vilket sätt de arbetar med barn- och ungdomsvården.

I samband med besöket i Luleå föreläser hon vid konferensen Aktuell socialpolitik som Kommunförbundet Norrbotten och Region Västerbotten arrangerar för socialchefer och socialnämndspresidier och som inleds i dag.

Välkommen till en pressträff där vi berättar mer om Cecilias Grefves uppdrag och Luleå kommuns arbete med barn och unga och vilka möjligheter det skapar.

Tid: Tisdag 26 maj kl. 11.00
Plats: Clarion hotell, entréplan

Medverkar gör:
Cecilia Grefve, regeringens nationella samordnare för barn- och ungdomsvård
Margareta Bladfors Eriksson, socialnämndens ordförande
Mikael Lekfalk, socialchef
Annika Klefsjö, verksamhetschef individ- och familjeomsorgen