Företagarstipendium till LjudBang

Luleå kommuns företagarstipendium tilldelas i år LjudBang AB. Det beslutade kommunstyrelsen idag.

LjudBang AB producerar ljud och innehåll för film, tv, radio, musik, dataspel och internet. LjudBang har funnits i Luleå i snart två decennier och är idag ett av de tre största bolagen inom ljudteknik i Sverige. LjudBang har studios både i Luleå (Studio Kronan) och i Stockholm. Bolaget ägs av Mikael Brodin, Christoffer Demby och Tony Österholm och har idag åtta anställda.

Motiveringen lyder som följer:

”LjudBang AB har varit med och byggt upp branschkompetensen och infrastrukturen för film i Norrbotten och Luleå. Listan över filmer som bolaget varit delaktig i är lång och vi har även hört deras produktioner i radio. LjudBang är välrespekterat i branschen och en polstjärna i Sveriges kulturella och kreativa näring.”

Företagarstipendiet har delats ut sedan 1983. Stipendiet kan inte sökas, utan stipendiaten utses av kommunstyrelsen efter förslag från tillväxtchefen.

Stipendiet ska ”stödja och uppmuntra företagare eller idégivare som gjort förtjänstfull insats till gagn för en växande arbetsmarknad inom kommunen”.

Stipendiesumman är 15 000 kronor. Priset delas ut vid galan Näringslivets pris den 8 maj.

Anna Degerman, tillväxtchef Luleå kommun, 072-234 34 18