Luleå on Ice ställs in

Årets vinter har varit den sämsta på många år för isarna runt Luleå. Det gör att kommunen nu ställer in evenemanget ”Luleå on Ice” som var tänkt att genomföras lördagen den 7 mars i Norra hamn.

Tanken var att dagen skulle erbjuda ett stort antal aktiviteter för hela familjen vid isbanan i Norra hamn. Men vädret ville annat.

– Det känns väldigt tråkigt att ställa in, men de dåliga isarna gör att vi inte kan preparera underlaget för flera av aktiviteterna, som till exempel icekart, hundspann, konståkning och snöskulptering, säger en besviken Anna Degerman, tillväxtchef på Luleå kommun.

Den stora mängden snö som kom i januari och början av februari isolerade isen så att den inte kunde växa till. Plusgrader och starka sydliga vindar trycker dessutom upp vatten på isen. Ute i skärgården är det öppet vatten på vissa ställen och en del skoterleder har fått stänga. Isvägarna har inte kunnat öppna i år.

– Den här vintern har varit den sämsta på många år för isarna, till och med sämre än förra året, säger Sam Engman, kommunikatör på fritidsförvaltningen.

Anna Degerman hoppas att arrangemanget istället kan genomföras nästa år.

– Det som är glädjande är att det har varit ett stort engagemang kring Luleå on Ice och drygt 30 olika aktörer hade anmält sitt intresse att delta. Vi har ett färdigt koncept som vi kan lyfta över till nästa år. Då får vi hoppas att vädergudarna är med oss, säger Anna Degerman.

Anna Degerman, tillväxtchef Luleå kommun, 072-234 34 18