City of Songs - Luleå och Austin samarbetar för en unik konsert med isinstrument

Förra året slöt Luleå kommun ett avtal med Austin, USAs snabbast växande stad. Syftet är att generera möten, affärer och samarbeten mellan företag i Luleå och Austin. Nu är det första konkreta samarbetet igång.

Det är ett musikutbyte mellan Ice Music och BD Pop i Luleå och House of Songs i Austin. Musiker från Austin kommer till Luleå för att under en vecka skapa ny musik tillsammans med musiker från Luleå på isinstrument. Hur kommer det att låta när det amerikanska soundet med blues, soul och rock blandas med det avskalade skandinaviska? Det blir dessutom intressant att se vad några av världens duktigaste musiker kan göra med isinstrument som de aldrig tidigare arbetat med.

Medverkande artister City of Songs:

Austin: Michael Blair, musiker, songwriter och musikproducent. Arbetat med artister som Tom Waits, Lou Reed och Elvis Castello.
Lindsey Verril, musiker
Charlie Sexton, gitarist, sångare och låtskrivare, spelar bland annat med Bob Dylan. Phoebe Hunt, sing/songwriter

Luleå: Olle Nyman, The New Man, musiker
Rebecka Digervall, The Magnettes

Vi erbjuder er exklusiva intervjuer med någon eller några av musikerna, boka tid för intervjuer med: Birgitta Linhart; Ice Music Tel: 070-304 72 86, birgitta.linhart@icemusic.se

Press bjuds in att ta del av:

Onsdag 25 febuari
Plats: Ice Music
Tid: Klockan 14:00
Kom och ta del av skapandeprocessen. Se när musikerna jobbar med isinstrumeneten och få en sneak peak på hur det kommer att låta på slutkonserten. Här finns möjlighet att göra intervjuer med musikerna och Tim Linhart, Ice Music.

Fredag 27 febuari
Plats: Ice Music
Tid: Klockan 19:30
Kom och ta del av slutkonserten och se resultate av City of Songs. Efter konserten finns det möjlighet att intervjua de inblandade. Om du vill filma eller fotografera boka plats med amanda@yours.se. Begränsat antal platser.

_____________________

Kontaktpersoner: