Regeringen vill lära av Luleå

På måndagen kommer regeringens särskilda utredare Ewa Samuelsson till Luleå. Detta med anledning av att regeringen vill lära sig om hur Luleå kommun har jobbat med planeringen för bostäder för äldre.

Andelen äldre personer i Luleå ökar, liksom i hela landet. Behovet av olika typer av bostäder för äldre blir större i samma takt. I Luleå har kommunledningen tagit ett grepp om frågan på högsta nivå och samordnat planeringen för nya bostäder mellan de olika inblandade kommunala förvaltningarna. Det har visat sig vara en effektiv modell.

- Luleå ses som en förebild i planeringen för bostäder för äldre. Vi har gett frågan en hög prioritet och haft en bra struktur på arbetet, säger kommunalråd Yvonne Stålnacke.

Media är välkomna att delta på en guidad tur och fika på trygghetsboendet på Örnäset kl. 14.30. Vid fikat finns möjlighet att ställa frågor.

Tid: 24 september kl. 14.30
Plats: Örnäsets trygghetsboende, Rödkallens väg

Kontaktpersoner:

Malin Lagervall, stadsbyggnadschef, Stadsbyggnadskontoret, tel 0920-45 35 39 e-post malin.lagervall@sbk.lulea.se

Malin Svedjeholm, kommunikatör, Stadsbyggnadskontoret, tel 0920-45 35 55, e-post malin.svedjeholm@sbk.lulea.se