Nya återvinningscentralen på Lövskatan

Luleå kommun, Luleå renhållning och arbetsmarknadsförvaltningen har gemensamt hittat en ny lokalisering för återvinningsverksamheten på Kronan. Den nya tänkta placeringen på Lövskatan är både central i Luleå och lätt tillgängligt för besökarna.

-När vi nu har löst återvinningscentralens placering gör vi möjligt för nya bostäder på kronan enligt det politiska beslutet att bygga 5 000 nya bostäder på tio år, säger stadsbyggnadschefen Malin Lagervall.

-Vi kommer nu att påbörja arbetet med att pröva lokaliseringen i en plan- och tillståndsprocess för verksamheten. Då kommer vi att träffa Luleåborna och bjuda in till diskussion och delaktighet i det fortsatta arbetet.

Hans Lundgren, VD för Luleå renhållning, ser fördelarna med en återvinningsverksamhet på Lövskatan.

-Den här platsen ger oss förutsättningar att utveckla verksamheten på lång sikt och vi får möjlighet att skapa en modern kretsloppspark i Luleå, förklarar Lundgren.

Återvinningsmarknaden är en viktig mötesplats för Luleåborna. Här skapas möjligheter att utveckla verksamheten och bidra till värdefull sysselsättning och en hållbar utveckling.

-Det känns spännande att få vara med och utveckla en ny kretsloppspark och mötesplats för Luleåborna, säger Kajsa Pösö, chef arbetsmarknadsförvaltningen.

Den 8 december ska planuppdraget för den nya återvinningen presenteras i plan- och tillväxtutskottet.

Kontaktpersoner

Malin Lagervall, stadsbyggnadschef, Luleå kommun, tel 0920- 45 35 39, malin.lagervall@sbk.lulea.se

Hans Lundgren, VD, Luleå renhållning AB, tel 0920-250901, hans.lundgren@lrab.lulea.se

Kajsa Pösö, arbetsmarknadschef, Luleå kommun, tel 0920-45 31 21, kajsa.poso@amf.lulea.se