Spelindustrin behöver en nationell strategi

Spelindustrin och andra kreativa näringar kännetecknas av en mycket stark tillväxt. För att de ska kunna utvecklas behövs stöd i form av kunskapsutveckling och stimulanspaket. Men det behövs en nationell strategi för spelindustrin, skriver kommunalrådet Niklas Nordström och Johan Sterte, rektor vid Luleå tekniska universitet i en debattartikel i Dagens Nyheterlänk till annan webbplats idag.

I debattartikeln, publicerad i Dagens Nyheters nätupplaga på tisdagen, framhålls Luleå som ett föredöme:

”Vi är i full färd med att upprätta en plan för hur kreativa och digitala näringar, turism och handel kan utvecklas sida vid sida och i samarbete med våra traditionella industrier”, skriver Niklas Nordström och Johan Sterte.

Skribenterna hänvisar också till Facebooks beslut att göra Luleå till sin europeiska huvudort och det nyligen inledda samarbetet med Austin i Texas.

”Gemensamt ska vi skapa en kreativ allians mellan städerna för att utveckla innovativt entreprenörskap. Sverige skulle vinna på fler sådana initiativ. Men vi saknar den nationella strategin.”

Kontaktperson Niklas Nordström, kommunalråd  070- 497 3662