Två pressträffar idag

Luleå kommun bjuder till två pressträffar idag i stadshuset.

Efter att kommunstyrelsens arbets- och personalutskott haft sammanträde inbjuder kommunalrådet Yvonne Stålnacke till pressträff. Bland ärenden som APU har behandlat uppmärksammas ett medborgarförslag på en ishall på Hertsön som två förskoleelever har lämnat in.

Tid: Måndag 13 oktober kl. 11.30

Plats: Stadshuset våning 9, Luleå kommun

Medverkande: Yvonne Stålnacke, kommunalråd, Alexander Larsson och Noah Vidmark, elever Ängskolan Hertsön med föräldrar

Efter APU:s pressträff presenterar Luleå kommun, LLT och Kronan Exploatering planer på nya bostäder och fler bussvägar på en presskonferens.

Tid: Måndag 13 oktober kl. 12.00

Plats: Stadshuset våning 9, Luleå kommun

Mat: Vi bjuder på smörgås och kaffe.

• Nu är det klart var och när byggandet av den nya stadsdelen på Kronan börjar. Redan före årsskiftet påbörjas detaljplanearbetet för den första etappen som består av bostäder. Vi visar skisser och berättar mer vid pressträffen.
  • I samband med LLT:s övergång till vintertidtabell den 13 oktober gjordes stora förändringar i linjenätet. Det gäller bland annat trafiken mellan centrum och Porsön, där det blir nya linjesträckningar för att förbättra för resenärerna, och att vi även numera trafikerar Lulsundsberget.

Vid pressträffen medverkar Niklas Nordström, kommunalråd, Malin Lagerwall, stadsbyggnadschef Luleå kommun, Lena Segerlund, vd Kronan Exploatering och Gun Söderberg, marknadschef LLT.

Kontaktpersoner:

Lena Segerlund, vd Kronan Exploatering: 070-358 99 33