Luleå kommun bjuder rekordmånga hungriga studenter på tacobuffé med norrbottnisk touch

Måndag 8 september bjuder Luleå kommun in till välkomstmiddag för nya studenter som har inlett sina studier under höstterminen på Luleå tekniska universitet

Studenterna bjuds på en tacobuffé med norrbottnisk touch på Kulturens hus och välkomnas traditionsenligt av kommunalråden Yvonne Stålnacke och Niklas Nordström. Spelare från guldvinnarna Northland Basket kommer också finnas på plats för att välkomna studenterna och berätta mer om hur det är att bo i Luleå. Det är åttonde året som Luleå kommun arrangerar en välkomstmiddag för förstaårsstudenterna på LTU i Luleå. Aldrig tidigare har Kulturens hus haft så många middagsgäster på samma gång.

- Nu i höst inleder drygt 1 480 studenter sina studier på LTU i Luleå. Att hela 1 100 av dessa vill delta på vår välkomstmiddag är helt fantastiskt, säger Anna Degerman, utvecklingschef på Luleå kommun. Antalet middagsgäster är rekordstort i år, 400 fler än i fjol.

- Vi vill välkomna studenterna till vår fina stad. Kulturens hus är en perfekt lokal eftersom det är Luleås största och vackraste mötesplats. Vi vill visa upp allt som Luleå har att erbjuda!

Välkomstmiddagen äger rum 8/9 kl 17.00 på Kulturens hus.

Presskontakt:
Karl-Henrik Dagman
Marknads- och kommunikationsansvarig för varumärket Luleå.
Luleå kommun
Utvecklingskontoret