Rånepoolen värms av solenergi

Råneå utomhusbad är en ett av Luleå kommuns projekt för att öka energieffektiviteten och Rånepoolen, som den kallas, är redan nu en av Norrbottens största solvärmeanläggningar. Men till premiäröppnandet för sommaren kommer dessutom solvärmepotentialen att fördubblas.

- Vi har byggt om anläggningen på ett innovativt sätt genom att komplettera med två 2000 liters ackumulatortankar och nu kan värmen i tankarna utnyttjas till både duschvatten, värmning av bassängen och uppvärmning av själva fastigheten när badet stängs för säsongen, säger energisamordnaren Torbjörn Körlof på tekniska förvaltningen på Luleå kommun.

Pressvisning onsdag 11 juni kl 12.00 Råneå utomhusbad

Medverkande: Tekniska nämndens ordförande Lenita Ericson, Tekniska förvaltningens chef Bengt Jonsson och energisamordnare Torbjörn Körlof.