Pressträff 29 april: Så används dina skattepengar

Nu får Luleåborna bättre insyn i hur kommunen använder skattepengarna och vilka verksamheter som varje skattebetalare är med och finaniserar.

Vart går mina skattepengar? Det nya verktyget som ska svara på den frågan heter Skattekollen och lanseras på kommunens webbplats lulea.se.

Genom att skriva in sin månadslön kan man till exempel se hur mycket jag betalar varje månad till förskola och fritidshem, vad kollektivtrafiken kostar mig och hur stor del av min lön som går till biblioteken.

Välkommen till en pressträff där Luleås kommunledning håller en skattelektion för en ekonomiklass i Luleå Gymnasieby, presenterar Skattekollen och bjuder på skattetårta.

Hur stor bit av tårtan går till gymnasieskolan? Och hur stor tårtbit får politikerna?

Tid: Tisdag 29 april kl. 13.00

Plats: Hackspetten, sal H4005. Ingång från Tullgatan 24 (mittemot Språklådan). Ni möts vid ingången och blir guidade till klassrummet.

Medverkar gör:
Yvonne Stålnacke, kommunalråd