Gunnar Eikeland lämnar Luleå Kommunföretag AB

Till hösten lämnar Gunnar Eikeland posten som vd i Luleå kommunföretag AB för nya uppdrag.

Gunnar Eikeland blir ny vd för Sparbanken Nord hösten 2014 och lämnar då posten som koncernchef för Luleås kommunala bolag. Han kvarstår under uppsägningstiden som tillförordnad vd för Lulebo tills en ny vd är på plats.

– Kommunföretagen har viktiga uppgifter i Luleås utveckling och koncernchefen har det samlade ansvaret för den delen av kommunens verksamhet. Vi kommer omgående att starta rekryteringen av ny vd, säger kommunalrådet Yvonne Stålnacke. Jag vill samtidigt önska Gunnar Eikeland lycka till i sin nya roll.

– Jag fick ett erbjudande som jag inte kunde tacka nej till, säger Gunnar Eikeland. Sparbanken Nord är en viktig aktör i norrbottniskt näringsliv och verkar över hela länet.

Kontaktpersoner:
Yvonne Stålnacke, kommunalråd, 070-641 55 56