Topplats för Luleås kommunchef

Luleås kommunchef Anne Karlenius kom på plats 29 när tidningen Dagens samhälle igår offentliggjorde listan över Välfärdens 100 viktigaste kvinnor.

Det innebär att hon klättrat sex platser från förra året. Även skolchefen Karina Pettersson Hedman var nominerad, för första gången, och slutade på plats 94.

– Den här utmärkelsen är viktig för att den lyfter fram chefer inom välfärden och kvinnors kompetens. Välfärdssektorn uppmärksammas och det viktiga jobb som utförs varje dag som berör många människor. Det skapar en stolthet inom organisationen, säger Anne Karlenius, kommunchef Luleå kommun.

Medan många organisationer fortfarande dras med ojämn könsfördelning har Luleå kommun kommit desto längre.

– Inom Luleå kommun har vi idag en jämställd fördelning av chefer på ledningsnivå. Det har skett genom ett medvetet arbete med att bryta mönster och våga tänka i en annan riktning, säger Anne Karlenius, kommunchef Luleå kommun.

Det var för andra året i rad som priset delades ut på van der Notska Palatset i Stockholm. Prisutdelare var näringsminister Annie Lööf.

Kontaktperson:
Anne Karlenius, 070-627 26 95