Kommunchefer på topp 100-lista

Tidningen Dagens Samhälle presenterar i veckan Välfärdens 100 viktigaste kvinnor. Bland de nominerade finns Anne Karlenius, kommunchef, och Karina Pettersson Hedman, skolchef Luleå kommun.

– Det är roligt att Luleå uppmärksammas. Jag tror att det beror på att vi har bland landets nöjdaste invånare enligt Statistiska centralbyråns senaste medborgarundersökning. Vi har en jämställd fördelning av chefer på ledningsnivå och har under året fokuserat på tillväxt och särskilt på bostadsbyggandet. Dessutom har kommunen gått ekonomiskt med plus trots tuffa år, säger Anne Karlenius, kommunchef Luleå kommun.

Även skolan i Luleå har utmärkt sig de senaste åren. Lärarförbundet utsåg Luleå kommun till Sveriges tredje bästa skolkommun och elevernas resultat ligger över rikssnittet.

– Skolan i Luleå är en nationell förebild och vår personal blir ofta inbjudna att föreläsa över hela Sverige, berättar Karina Pettersson Hedman, skolchef Luleå kommun.

Anne Karlenius var även med på listan 2013 och kom då på plats 35.

Välfärdens 100 viktigaste kvinnor

Välfärdens 100 viktigaste kvinnor har utsetts sedan 2013. Syftet med listan är att synliggöra arbetet som toppcheferna inom välfärdssektorn utför.

Årets lista offentliggörs onsdagen den 5 mars på Van der Nootska Palatset i Stockholm. Priserna delas ut av näringsminister Annie Lööf.

När Dagens Samhälle presenterade listan 2013 väckte den stor uppmärksamhet. Det var den första kartläggningen någonsin av kvinnor på ledande positioner i välfärden.

Kartläggningen tar hänsyn till bland annat operativt ansvar, budget- och personalansvar.

För mer information kontakta:

Anne Karlenius, kommunchef Luleå kommun

0920-453711, 070-6272695