Presskonferens: Hundra procent dopingfritt är målet i Luleå

Tre gym och försvarsmakten i Luleå diplomeras för sitt arbete mot doping i sina anläggningar den 10 januari av kommunalrådet Yvonne Stålnacke. Träningsanläggningarna blir då en del av det nationella nätverket 100 % ren hårdträning.

Tretton gym och träningsanläggningar uppnår i och med det diplomering för sitt arbete mot doping i Luleå. För att diplomeras i 100 % ren hårdträning krävs att personal från anläggningarna går utbildning inom dopingproblematiken och lär sig om kosttillskott, kännetecken, bemötande och risker.

- Dopingproblematiken är något som uppmärksammats allt mer under det senaste decenniet och antalet brott och beslag har ökat. Arbete mot doping är inte lätt, men genom att stärka samarbetet mellan gym och mellan gym och olika berörda myndigheter kan vi tillsammans försvåra användandet och bidra till ett tryggare och hälsosammare samhälle, säger Maria Strömgren, samordnare för alkohol- och drogfrågor.

Vid presskonferensen deltar Crossfit Luleå, CrossFit Holistic och Gymmet samt försvarsmakten, polisen, Norrbottens idrottsförbund och representanter från Luleå kommun.

Tid: 10 januari 2014 kl. 10.00

Plats: Stadshuset våning 9

Vi bjuder på fika!

Kontaktperson Maria Strömgren, Samordnare för alkohol- och drogfrågor i Luleå kommun, tel. 070-370 99 96, e-post maria.stromgren@sbk.lulea.se