Denna nyhet är äldre än 6 månader och är kanske inte aktuell längre.

Årets idrottsutövare och årets ungdomsledare 2013

Daniel Steding, Luleå alpina klubb har tilldelats årets idrottsstipendium. Caroline Posti och Erika Blomfrån Luleå allmänna konståkningsförening har tilldelats årets ungdomsledarstipendium.

Erika, Caroline och Daniel är alla goda ambassadörer för Luleå kommun och för sina föreningar med deras positiva attityd och sitt brinnande engagemang för idrotten.

Motivering för Daniel Steding som stipendiat är följande:

En trygg målinriktad kille, en bra kamrat som respekterar sina medmänniskor. Trots sin ringa ålder har han representerat Sverige i ungdoms-OS och två JVM. 2013 tog han guld på JVM fick därmed sätta Luleå på världskartan, detta till glädje och inspiration för andra ungdomar.

De tre senaste säsongerna har han tillhört juniorlandslaget och tävlat i flera Europacuptävlingar. Det här är en kille av årgång 92 som är rankad 15:e plats i världen och i Sverige 7:a i storslalom och plats 11 i slalom. Han satsar nu mot OS 2018”

Motivering för Caroline Posti och Erika Blom lyder följande:

Två tjejer trots sin unga ålder brinner för att utöva sin idrott, men även att få träna andra konståkare i olika åldrar. De tränar alla, från skridskoskolan till äldre B-åkare. De är på is 5 dagar/vecka men är också ansvariga i olika poster i föreningen.

De gör program och musik för utövarna själva men är väldigt lyhörda med vad konståkarna vill och hur de vill ha det. Kreativa tränare som strävar efter att konståkarna ska utvecklas på is men även ta ansvar i föreningen. De har inspirerat 6 stycken konståkare till att gå vidare mot att bli tränare.

Fritidsnämndens ordförande Inger B Larsson lämnar över utmärkelsen till årets stipendiater.

För mer information eller frågor kontakta Handläggare, Fritidsförvaltningen
Börje Andersson
0920 – 45 56 04
borje.andersson@fritid.lulea.se


Var: Sessionssalen, Stadshuset
När: Idag, måndag 16 december kl: 13.00