Invigning av Bergvikens studenboende

Onsdag 16 oktober hålls en invigningsceremoni där bland annat kommunalråd Karl Petersen, universitets rektor Johan Sterte och kårordföranden medverkar.

Efter branden på Klintbacken har Luleå kommun arbetat intensivt med att färdigställa ersättningsbostäder till de studenter som drabbades. Ett antal bostadsmoduler har iordningsställts på gamla Bergviksskolans tomt. På onsdag är nya Bergvikens studentboende inflyttningsklart.

För att uppmärksamma det goda samarbetet mellan kommunen och universitetet hålls en invigningsceremoni där Karl Petersen hälsar studenterna välkomna och överlämnar en symbolisk nyckel till representanter från kårerna och universitetet.

Tid: Onsdag 16 oktober kl. 12.20
Plats:
Bergvikens studentboende (gamla Bergviksskolans tomt

Medverkande:
Luleå kommun: Kommunalråd Karl Petersen och fastighetschef Mikael Wänstedt.
Luleå tekniska universitet: Rektor Johan Sterte
Studentkårerna: Oscar Kööhler, ordförande Teknologkåren, och Karl Norling, ordförande Luleå Studentkår

Kontaktperson
Susanne Lundblom, kommunikatör Luleå kommun, 072-203 00 63, susanne.lundblom@lulea.se

Fakta

Det blir totalt 65 moduler, varav tre moduler är gemensamma serviceutrymmen för bland annat tvättstuga och postfack.

Modulerna uppförs i flera etapper. Den första etappen, som är inflyttningsklar den 16 oktober, består av 37 modullägenheter och tre servicemoduler. De följande etapperna består av totalt 25 lägenhetsmoduler. I mitten av januari beräknas de sista vara inflyttningsklara.

Varje modul är på 14,5 kvadratmeter och har indraget vatten, avlopp, el och internet.

Luleå kommun står som hyresvärd och lägenhetsmodulerna förmedlas av Studentbostadsservice. Hyran ligger på 2 760 kr/mån för tio månader (två avgiftsfria månader; juli och augusti).